U avgustu isplata 3.115 rješenja Fonda rada

Bez autora
Jul 15 2012

U avgustu će Fond rada isplatiti šest miliona eura bivšim radnicima koji su posao u kompanijama izgubili zbog stečaja ili proglašenja tehnološkog viška, odnosno 3.115 rješenja. Novac za isplatu iz Fonda rada biće dobijen od emisije obveznica o kojoj je Vlada odluku usvojila. Obveznice će biti emitovane 27. jula nakon čega će licima obuhvaćenim ovom odlukom biti isplaćen novac. Cilj odluke je ubrzavanje dinamike isplate neisplaćenih potraživanja po osnovu rada zaposlenih kojima je do stupanja na snagu Zakona o radu, odnosno do 23. avgusta 2008. godine prestao radni odnos usljed stečaja i tehnoloških, ekonomskih i restrukturalnih promjena po pravosnažnim rješenjima Fonda rada. Kroz ovaj model država će biti u prilici da isplati sve obaveze, odnosno rješenja koja su do sada donijeta.

U avgustu isplata 3.115 rješenja Fonda radaU avgustu će Fond rada isplatiti šest miliona eura bivšim radnicima koji su posao u kompanijama izgubili zbog stečaja ili proglašenja tehnološkog viška, odnosno 3.115 rješenja, odlučeno je u četvrtak na sjednici Vlade.

Novac za isplatu iz Fonda rada biće dobijen od emisije obveznica o kojoj je Vlada odluku usvojila.

- Obveznice će biti emitovane 27. jula nakon čega će licima obuhvaćenim ovom odlukom biti isplaćen novac – najavio je nakon sjednice Vlade ministar finansija Milorad Katnić.

Ministar je objasnio da je cilj odluke ubrzavanje dinamike isplate neisplaćenih potraživanja po osnovu rada zaposlenih kojima je do stupanja na snagu Zakona o radu, odnosno do 23. avgusta 2008. godine prestao radni odnos usljed stečaja i tehnoloških, ekonomskih i restrukturalnih promjena po pravosnažnim rješenjima Fonda rada.

Kroz ovaj model, kako je objasnio Katnić, država će biti u prilici da isplati sve obaveze, odnosno rješenja koja su do sada donijeta.

- Radi se o 3.115 rješenja – rekao je Katnić i dodao da je neophodno usaglasiti proceduru sa bankama.

Ministar je najavio da će tokom avgusta vjerovatno moći da isplate sve obaveze.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik